این اپلیکیشن که توسط محققی به نام فرانسیسکو فنازی از دانشگاه برگامو ایتالیا در سال 2013 ساخته شده، تا سپتامبر 2017 توسط 750 هزار کاربر در سراسر جهان نصب شده و بیش از 590 زلزله را تا این تاریخ تشخیص داده است.
اغلب زلزله های تشخیص داده شده توسط این نرم افزار تاکنون در شیلی و مکزیک بوده که کاربران بسیاری آن را بر روی گوشی های خود نصب کرده اند.
به عنوان مثال در زمین لرزه یالاپل شیلی که در 16 سپتامبر 2015 به قدرت 83 درجه ریشتر بود. زلزله توسط گوشی های همراه کاربران در والپارایسو تشخیص داده شد و کاربران این نرم افزار در سانتیاگو در 120 کیلومتری 10 ثانیه زودتر از رسیدن زلزله خبردار شدند.
برای اینکه این اپلیکیشن به درستی کار کند باید افراد زیادی در یک منطقه جغرافیایی آن را نصب کرده باشند و به شبکه اینترنت متصل باشند. در ضمن این اپلیکیشن برای تشخیص زلزله فقط از اطلاعات گوشی هایی استفاده میکند که در حال شارژ باشند. (با فرض اینکه گوشی های درحال شارژ ثابت هستند)
از آنجا که موج S زلزله که باعث تخریب می شود با سرعتی حدود 2 تا 7 کیلومتر بر ثانیه حرکت میکند. از لحظه وقوع زلزله در مرکز آن تا رسیدن موج به نقاط اطراف و احساس زلزله ممکن است تا چندین ثانیه به طول بیانجامد. در نتیجه با تشخیص به موقع میتوان به افرادی که در نزدیکی محل زلزله قرار دارند هشدار داد.